אורח חיים דיגיטלי
תפוח מפתחת תכניות ופרויקטים לקהלים שונים העושים את צעדיהם הראשונים או הבסיסיים בעולמות טכנולוגיים.
תפוח מפתחת תכניות ופרויקטים לקהלים שונים העושים את צעדיהם הראשונים או הבסיסיים בעולמות טכנולוגיים.העמותה נעזרת ברשת מרכזי הידע הטכנולוגיים שלה הפרוסים ברחבי הארץ בשיתופי פעולה עם רשויות וגופים שונים מהמגזר הציבורי והעסקי.
קו הסיוע מתחברים
""מתחברים" מעניק סיוע טלפוני בנושאים טכנולוגיים. במסגרת הפעילות, עשרות מתנדבים מעניקים סיוע טלפוני אישי, בהתאם לצרכיו של כל פונה. הסיוע ניתן במגוון תחומים טכנולוגיים, החל מעזרה במילוי טפסים באינטרנט, שימוש באפליקציות כמו WhatsApp ו-Zoom, עריכת קניות מרחוק ושימוש בתוכנות למידה מרחוק. המיזם הוא מענה ייחודי וחדשני שפותח בתחילת משבר הקורונה מתוך צרכים שעלו מהשטח, ובהתאם להיכרות המעמיקה של העמותה עם קהלי היעד השונים ונוכח הביקוש הגדול ממשיך להיות פעיל עד היום.
קו הסיוע מעניק מענה בשש שפות שונות לאלפי ישראליות וישראלים בכל שנה.
שותפינו לתכנית: המשרד לשוויון חברתי, workaway
מיזם המאה באוריינות דיגיטלית
עמותת תפוח שמה לה למטרה לצמצם את הפער הדיגיטלי, ובאמצעותו לשפר את החיים של התושבים בפריפריה החברתית גאוגרפית, באמצעות הקניית מיומנויות וכישורים דיגיטליים, והעלאת המודעות לתועלות העולם הדיגיטלי וליישומו בחיי היום-יום.
מטרת מיזם 100 באוריינות דיגיטלית, המתבצע בשיתוף מערך הדיגיטל הלאומי, היא לשפר את איכות החיים של תושבים ותושבות בגילאי 18 ומעלה,חסרי אוריינות דיגיטלית ו/או עם אוריינות דיגיטלית בסיסית, בדגש על החברה הערבית, החרדית ואזרחים ותיקים.
התכנית מתבצעת באמצעות חשיפה והקניית מיומניות וכישורים דיגיטליים באחד או יותר משמונה תחומי החיים הבאים: תעסוקה, צרכנות, פיננסים, חברה ותקשורת, בריאות ומיצוי זכויות, פנאי ובידור ולמידה דיגיטלית. הפעילות מתקיימת ב- 33 רשויות מקומיות ברחי הארץ.
תפוח שמה לעצמה לייצר מערך של תהליכי הכשרות דיגיטליים רוחביים בקרב עובדים ומנהלים במגזר הציבורי והעסקי, שמטרתן לקדם, לייעל ולשפר את היכולות הטכנולוגיות של העובדים לטובת מענה מקצועי ומדויק למקבלי השירות.
תפוח שמה לעצמה לייצר מערך של תהליכי הכשרות דיגיטליים רוחביים בקרב עובדים ומנהלים במגזר הציבורי והעסקי, שמטרתן לקדם, לייעל ולשפר את היכולות הטכנולוגיות של העובדים לטובת מענה מקצועי ומדויק למקבלי השירות.
במסגרת ההכשרות המבוצעות בתחום זה מתבצעים תהליכים מבוססי תוצאה המוגדרת על ידי הארגון, קידום יכולות ארגוניות לקליטת טכנולוגיות חדשות ועבודה נכונה עם Data, עידוד לקבלת החלטות מבוססות נתונים, שיפור התקשורת הפנים החוץ ארגונית, וייעול תהליכי העבודה בארגון. בנוסף, אנו מבצעים גם הכשרות של שגרירים דיגיטליים – עובדים בעלי רמת אוריינות דיגיטלית גבוהה ומוטיבציה לקידום תחום הדיגיטל במקום העבודה, המקבלים הכשרות וליווי לכל אורך התהליך, במטרה לתת מענה טכנולוגי לכלל העובדים, לתמוך בתהליכי הייעול הטכנולוגיים, ולקדם את יוזמות העובדים והמנהלים גם בסיום התהליך.
במסגרת תחום זה מתקיימת תכנית רווחה דיגיטלית שהחלה את פעילותה בשנת 2018 באשדוד, אשקלון, בני ברק, חולון, חיפה, מודיעין עילית, נצרת, עפולה, רהט ורמלה. החל משנת 2022 אנו פועלים גם בבאר שבע, בת ים, דימונה, כרמיאל מזרח ירושלים, סכנין, עכו וראשון לציון.
שותפינו לתכנית: משרד הרווחה והביטחון החברתי, ישראל דיגיטלית וג'וינט אלכא.
תפוח שמה לעצמה מטרה לענות על אתגר פערי האוריינות הדיגיטלית במדינת ישראל, שבמסגרתו לכ-1.3 מיליון אזרחים בגילאי 18 ומעלה חסרים הידע, הכלים והמיומנויות בכדי להשתמש בפלטפורמות דיגיטליות בסיסיות לקיום אורח חיים יעיל, נגיש ופשוט, תוך שימוש בכלים דיגיטליים.
מחוברים לחיים
פרונטלי
6 מפגשים
פעמיים בשבוע
עמותת תפוח מסייעת לאזרחים ותיקים להיכנס לעולם הדיגיטלי החיוני
הכשרות פרונטליות המתקיימות ברחבי הארץ בנושא היכרות עם הטלפון החכם, התאמת השימושים בו לגיל השלישי ולמידה של מגוון אפליקציות שימושיות.
התכנית מתקיימת בשיתוף קרן מיראז'.