חינוך

תפוח מאמינה כי חינוך מתחיל מגיל צעיר ועל כן מובילה מגוון תכניות לפיתוח וקידום הכשרות טכנולוגיות בקרב ילדים ונוער ובראשן את ארגון הנוער הטכנולוגי נטע@

תפוח בעלת ניסיון של כשני עשורים בעבודה עם ילדים ונוער מהפריפריה. אנו מסייעים לצעירים להשתלב במסגרת חברתית תוך שילוב למידה ושימוש בכלים טכנולוגיים

זירת החינוך פועלת לטובת הצמחה וטיפוח מנהיגות צעירה בקרב ילדים ובני נוער בפריפריה, באמצעות טכנולוגיה ועשייה חברתית. המטרות שהוצבו בזירת החינוך הן העצמת בני נוער בפריפריה החברתית והגאוגרפית, במתן תחושת מסוגלות וכישורי חיים. בנוסף, קידום ערכי מצוינות מנהיגות, מצוינות אישית, רב תרבותיות, פלורליזם ומחויבות לקהילה באמצעות אקטיביזם, יזמות חברתית וביסוס מארג קשרים עם בני נוער בישראל ובעולם על בסיס שיח חברתי וטכנולוגי משותף.

ארגון הנוער הטכנולוגי-חברתי מבית עמותת תפוח הפועל משנת 2003 לעידוד מצוינות טכנולוגית ומנהיגות חברתית של ילדים ובני נוער בכיתות ה’-יב’. הארגון פועל ב-21 סניפים בפריפריה הגיאוגרפית והחברתית בישראל, מקריית שמונה ועד אילת.

במהלך תקופת הלימודים החניכים רוכשים ידע עיוני ומעשי בתחום של תכנות, קוד, עיצוב גרפי, רשתות, בניית אתרים, פיתוח אפליקציות, בינה מלאכותית ועוד, במקביל לפיתוח מיומנויות אישיות ומקצועיות, והתנדבות בקהילה.
ארגון הנוער נטע@ פועל לשינוי מציאות חייהם של החניכים באמצעות טכנולוגיה, על ידי העצמת אוכלוסיות הנוער בפריפריה ברחבי הארץ והינו היחיד בישראל שמשלב חניכים יהודים, דרוזים, מוסלמים ונוצרים ובכך מהווה מודל לחיים משותפים והכרת השונה.

החברות בארגון פותרת דלת להזדמנויות חדשות בתחומי התעסוקה וההשכלה ולניידות חברתית וכלכלית, בין היתר על ידי הכשרות טכנולוגיות, פיתוח יכולות ללמידה עצמית, חיזוק הביטחון העצמי ורקורד של עשייה.

ארגון הבוגרים
של נטע@

ארגון הבוגרים של נטע@ הוקם בשנת 2013 מתוך ההבנה כי עם סיום לימודי התיכון, נדרשים צעירים וצעירות לקבל החלטות אשר מעצבות את חייהם, וברצון הארגון לתמוך ולסייע לבוגריה לנתב את דרכם המקצועית.

כמי שחרטה על דגלה את ערך החדשנות, עמותת תפוח פועלת לפתיחת דלתות הזדמנויות לטובת בוגריה תוך שימוש בקשריה הענפים עם קהילת ההייטק בישראל.

קהילת בוגרי נטע@ מורכבת מבוגרים בשלבי חיים שונים; צעירים שזה עתה סיימו את לימודיהם ואחרים שהשתלבו בעולמות התעסוקה וההייטק בפרט. החברות בקהילה מאפשרת לבוגריה חשיפה למגוון פעילויות ושירותים: הכשרות טכנולוגיות מתקדמות מסובסדות, ליווי, יעוץ והכוונה לאקדמיה, השמה לתעסוקה, מפגשי Networking, סדנאות, מלגות ללימודים גבוהים בתחומים טכנולוגיים ועוד.

בוגרינו שבים מידי שנה להוביל את הדור הצעיר בארגון הנוער בתפקידי הדרכה, ריכוז וניהול ובהמשך פורשים כנפיים אל עבר תעסוקה טכנולוגית ומוכיחים, פעם נוספת כי הכל אפשרי.

תכנית “סטארט-אפ סקול” נועדה לחשוף תלמידי בית ספר בכיתות ו’-י”א מהפריפריה הגיאוגרפית-חברתית לעולמות היזמות והטכנולוגיה, ולהקנות להם כלים לחשיבה יצירתית ולפתרון בעיות, ומיומנויות בשימוש בכלים טכנולוגיים לצד העצמה אישית והעלאת מודעות ומוטיבציה ללימודים ותעסוקה איכותיים בעתיד. 

התכנית כוללת 8 מפגשים של 3 שעות אקדמיות לכל קבוצה. המפגשים מוקדשים לסדנאות יזמות וחדשנות המשולבות במערך הלימודים בתיאום עם בתי הספר המקומיים. במסגרת הסדנאות, התלמידים חווים תהליך מזורז של פיתוח יוזמות סביב אתגר מקומי/בית ספרי/כיתתי. בנוסף, בתוכן משולבים כלים טכנולוגיים דוגמת Canva, Wix ועוד אשר מרחיבים את היכולות הטכנולוגיות. המפגש האחרון (אופציונלי) הנו אירוע שיא בית ספרי אשר במסגרתו תתקיים הרצאת העשרה מטעם חברת הייטק ויוצגו בו המיזמים של הקבוצות השונות.

הפעלת התכנית מתאפשרת הודות לתרומה של הקרן ע״ש שייקה ויפרניק, אשר האמין באהבת האדם, במיצוי הפוטנציאל האישי ובשוויון זכויות לכולם. 

תכנית TEALS היא תכנית התנדבותית עולמית של חברת מיקרוסופט הפועלת בארץ בשיתוף בנק פועלים ובהובלת עמותת תפוח, במסגרתה מתנדבים מהתעשייה הטכנולוגית תומכים ומתגברים את לימודי מדעי המחשב בבתי ספר תיכוניים. בעשור האחרון 85,000 תלמידות ותלמידים ברחבי העולם נטלו חלק בתכנית שהחלה לפעול בשנת 2022 גם בישראל כרגע בשמונה רשויות מקומיות.

התכנית מציעה הזדמנות ייחודית להעשרת לימודי מדעי המחשב בבתי הספר התיכוניים בישראל, ומטרתה ליצור אפשרות שוויונית לכלל התלמידים המעוניינים ללמוד מדעי המחשב, ובכך לאפשר שוויון הזדמנויות כלכלי.

מתוך הבנה כי קיים מחסור במורים מוסמכים למדעי המחשב מחד, וביקוש גדול ללימודי התחום מאידך, מציעה התכנית לתגבר ולתמוך במורים ובתלמידים מכיתות י’-י”ב, לאורך שנת הלימודים ולקראת הבגרות, וכך לעודד את התלמידים להמשיך בלימודי מדעי המחשב ולהשתלב בתעשיית ההייטק בעתיד. התמיכה מתבצעת באמצעות מתנדבים מנוסים מתעשיית ההייטק, אשר משתלבים בכיתות הלימוד ומסייעים למורים ולתלמידים (בצורה פיזית או מקוונת), על פי תכנית מותאמת אישית לכל בית ספר, במודלי פדגוגיה מגוונים, ובהתאם לרמת הידע של המורים. התמיכה מתבצעת הן בשיעורים לאורך השנה על פי תכנית הלימודים והן במרתונים מרוכזים לקראת הבגרות בסוף השנה. יתר על כן, התכנית מספקת למתנדבים דרך משמעותית להחזיר לקהילות שלהם ולתמוך בדור הבא.

תפוח פועלת להעצמת נערים ונערות באמצעות תכניות הכשרה טכנולוגיות-חברתיות, המקדמות מצוינות, מעורבות וגיוון חברתיים, ושימוש בטכנולוגיות לקידום מוביליות חברתית. אנו שואפים  להרחיב את מעגלי ההשפעה שלנו בתחום החינוך, ולכן מקדמים שותפויות עם ארגונים חינוכיים, רשויות מקומיות, משרדי ממשלה וחברות עסקיות, לטובת קידום חינוך טכנולוגי שוויוני ואיכותי ופדגוגיה חדשה בישראל. הפעילות מותאמת לכפרי נוער, בתי ספר, תנועות נוער ועוד.

במישור החברתיחינוכי, ההכשרות יפגישו את ה החניכות והחניכים
עם שלל התנסויות ויאפשרו להם ליווי, חוויה משמעותית וידע מקצועי ורלוונטי.

בין ההכשרות שלנו ניתן למצוא:

צילום ועריכה,  WIX, מבוא ל UX, ניהול מדיה, פייתון, יוניטי, WEB (CSS+HTML, JS).

חלק מההכשרות מותאמות להעברה פרונטלית וחלק ווירטואלי, חלקן קצרות וחלקן ארוכות. 

*כל הפעילויות ניתנות להתאמות על פי הצורך*

הפלטפורמה
דור ה -Z רוצה ללמוד אחרת אז עיצבנו מחדש את חווית הלמידה לנוער. אנחנו קוראים לזה MAKES. אנחנו מפתחים חווית למידה דיגיטלית וחדשנית עבור בני נוער. הממשק שלנו מדמה פלטפורמות תוכן ומשחק נפוצות בגילאים אלה.

הפלטפורמה מטפחת יכולות למידה, סקרנות ועצמאות של התלמידים תוך הקניית בקיאות בעולמות תוכן מגוונים הנעים על המנעד בין אוריינות פיננסית ואוריינות טכנולוגית לבין עולמות חשובים לא פחות כביטחון עצמי ודימוי גוף – וכל זה מבלי לשכוח שללמוד זה כיף. אלפי בני נוער כבר פעילים בפלטפורמה. מה איתכם?

תפיסה מוצרית ופדגוגית
שיטת הלימוד שלנו בנויה הפוך. בהתחלה המייקר בוחר את המיומנות או התוצר שאותו רוצה להשיג ורק לאחר מכן משתלב במסלול הלמידה שמוביל אותו יד ביד מהיכרות עם עולם התוכן ועד לתוצאה הרצויה. אצלנו לא “לומדים על” אלא “עושים את”. בני הנוער בפלטפורמה מפשילים שרוולים, נמצאים בחוויה אקטיבית אשר מעצימה את הלמידה ומטפחת את תחושת המסוגלות שלהם.

דילוג לתוכן